Rabobank

Business Analyst - Utrecht

All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job

Active since 23-10-2018 Job category IT - Software Development
Location Utrecht Level Mid-Senior level
Educational level Bachelor / Graduate Employment type Fixed term contract with option...
Hours 36 Salary Een bruto maandsalaris tussen €...
Stel je eens voor…
Stel je eens voor…  die glimlach op het gezicht van onze klant als ze zien dat jouw werk ervoor zorgt dat de verbinding tussen onze klanten en IT bijdraagt om effectieve en kostenefficiënte oplossingen te bieden en daarnaast proactief betrokken bent bij het gehele softwareontwikkelingsproces om te zorgen voor een succesvolle levering van het systeem of de release.
 
Impact creëren
Pak de verantwoordelijkheid door het primaire contact voor onze stakeholders te worden en de verantwoordelijk nemen voor het identificeren, modelleren, documenteren en prioriteren van functionele en niet-functionele vereisten. Als Business Analyst vertegenwoordig jij de zorgen van klanten en eindgebruikers. Je helpt complexe vraagstukken op te lossen door input te verzamelen, vereisten te formuleren en samen met je stakeholders prioriteiten vast te stellen.  Op basis hiervan help je bij het identificeren van mogelijke automatiseringsgebieden en de  herinrichting van het onderliggende bedrijfsproces:
 
Je definieert systemen en projectbereik / -doelen door middel van onderzoek, fact finding en elicitation met een gedegen kennis van zaken, systemen en vereisten.
 • Je hebt impactvol (strategisch en tactisch) advies voor de eigenaar van het product.
 • Je vertaalt zakelijke vereisten in oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor documentatie van vereisten en helpt bij het ontwikkelen en implementeren van de oplossing en toetst hier vervolgens ook op
 • Je vertegenwoordigt de afdeling en je team en fungeert als referentiepunt voor personeel, collega's en zakelijke partners.
 • Je doet aan kennisopbouw en kennisdeling van bedrijfsanalyse en bedrijfsvereisten.
 • Je kunt werken met kennis en best-practises.
 • Je vertaalt het vereiste Business Intelligence (BI) -projectwerk naar user stories en zorgt ervoor dat deze gereed zijn voor het ontwikkelteam.

Dit doe je op basis van je brede kennis op het gebied van:
 • Agile/Scrum and DevOps;
 • Data Vault;
 • SQL Server and Microsoft BI Stack (SSIS, SSAS, SSRS);
 • Data Architecture patterns;
 • Reporting tools (Tableau, Excel, SSRS).

Met elkaar.
Samenwerken is de manier waarop we werken. De delivery unit Group Data voert activiteiten uit om data warehouse-oplossingen voor Risk Management te realiseren en te onderhouden. De oplossingen waarvoor de afdeling verantwoordelijk is, worden vaak tactische oplossingen genoemd, omdat ze uiteindelijk worden vervangen door één oplossing voor datawarehouse voor zowel Risk als Finance. Onze delivery unit is van vitaal belang om de strakke reglementaire deadlines te halen waar de Rabobank momenteel voor staat. Voorbeelden van requirements die binnen de reikwijdte van Group Data van de eenheid vallen, zijn IFRS9, Redevelopment Mortgage Model, MKB-detailhandel, Anacredit, nieuwe datalogistiek en stresstesting. De tactische oplossingen van de unit zijn ook essentieel voor het voldoen aan ad-hoc informatieverzoeken van toezichthouders. Binnen de datacluster ligt onze focus op een can-do mentaliteit, een sterke teamgeest met snelle levering en probleemoplossing.

In jouw rol inspireer je jouw collega’s om dit te bereiken en met jou erbij staat de teller van het team op 22  diverse collega’s waaronder:
 
Michiel, Business Analyst: ‘De bank staat de komende tijd grote uitdagingen te wachten en is vol in beweging. Als business analyst binnen Risk & Finance Group Data bevind je je midden in een ambitieuze omgeving waar in korte tijd voor de bank zeer belangrijke trajecten moeten worden opgeleverd. In deze kennisintensieve omgeving bouw je in weinig tijd specialistische kennis op waarmee je snel een adviserende rol kunt spelen naar je stakeholders binnen de bank. Ook kun je het verschil maken door innovatieve methoden en technieken toe te passen op behoeften vanuit de business, zoals Cloud of gestandaardiseerde manieren van werken zoals SCRUM en het werken onder architectuur. Natuurlijk krijg je alle mogelijkheid om door te groeien; bijvoorbeeld naar een specialistische rol of juist door brede kennis op te bouwen van verschillende trajecten. ‘
 
Anita Business Analyst: ‘Het geeft mij veel energie om te analyseren hoe we de juiste datastromen kunnen implementeren, zodat de  risicomodellen van de Rabobank de risico’s goed in kaart kunnen brengen.’
 
Met jouw talenten
Dat klantgerichtheid, gedrevenheid, inspireren, zelfstarter en impact maken onmisbaar zijn voor deze functie is logisch. Daarbovenop is het belangrijk dat je alles op onderstaande checklist herkent:
 • Je hebt een afgeronde HBO bachelor;
 • 5+ jaar ervaring met risicobeheer en wettelijke rapportagevereisten of 5+ jaar;
 • ervaring in bedrijfs- / gegevensbehoefte-analyse;
 • Je spreekt vloeiend Engels;
 • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden;
 • Je hebt werkervaring opgedaan in de financiële sector;
 • Je hebt kennis van (krediet) risicobeheer is een pré;
 • Enige kennis van SQL Server is een pré.

Bij de Rabobank
Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor 7,1 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren zoals:
Jaarlijks investeren we flink in het Nederlandse verenigingsleven. We ondersteunen zo’n 1250 organisaties in sport en cultuur die voor veel mensen een tweede thuis zijn.
 • In een project met Humanitas helpen we mensen die financiële problemen hebben hun thuisadministratie op orde te krijgen.
 • Samen met Vluchtelingenwerk Nederland helpen we 1.500 vluchtelingen bij het vinden van een goed passende baan.

Wil jij dit ook?
De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36 of 40-urige werkweek) ook rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4300 ,- en € 6200,-;
 • Een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget (10% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen of een extra storting in je pensioen;
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding;
 • Een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken.
Ben jij haar/hem? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Business Analyst en zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Utrecht via de 'Solliciteer' button.
 
Handig om te weten:
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature, kan je die stellen aan Rogier Wolff, Recruiter, via Rogier.Wolff@rabobank.nl of +316-13947329.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!

Interesse?
Reageer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a full-time job

Job category IT - Software Development
Industry / Industries Banking & Financial Services
Region Utrecht
Keywords .

Contact information

Name Rogier Wolff
Phone +31613947329

Location

Apply