Rabobank

Medior Capital Risk Manager - Utrecht

All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job

Active since 17-05-2018 Job category Banking and/or Insurance
Location Utrecht Level Mid-Senior level
Educational level Master / Post-Graduate / ... Employment type Fixed term contract with option...
Hours 36 - 40 Salary Goede arbeidsvoorwaarden
Wil jij een cruciale bijdrage leveren aan het capital risk management van de Rabobank?

Medior Capital Risk Manager
Utrecht, 32-40 uur

De functie

Als capital risk manager speel je een cruciale rol in het kapitaalmanagement van de Rabobank groep en haar dochters. Je zorgt voor de analyses en adviezen waarop strategische beslissingen genomen kunnen worden door senior management. Je houdt je bezig met allerlei facetten rondom het aandachtsgebied capital risk management, waarbij je samen met je collega’s:
 • Een adviserende rol hebt in het strategische en financiële planning proces van de Rabobank
 • De onderdelen van deze processen leidt die gerelateerd zijn aan risico- en kapitaalmaatstaven
 • Eigenaar bent van het ICAAP en SREP proces van de Rabobank Groep en haar dochters
 • De solvabiliteit van de Rabobank monitort en bijstuurt waar nodig
 • De minima en het beleid met betrekking tot de belangrijkste risico- en kapitaalratio’s bepaalt
 • Ad hoc analyses maakt voor de raad van bestuur en senior management
 • Een grote rol speelt in de analyse en lobby activiteiten rondom nieuwe prudentiële regelgeving
 • Deelneemt aan dialoogsessies met andere banken en externe organisaties zoals het ministerie van financiën en EBA

Bij al deze onderdelen spelen inzicht in het bankwezen, financiële regelgeving en risicomanagement een belangrijke rol. Je hebt direct contact met de ECB en DNB.

Onze afdeling
De afdeling Integrated Risk (IR) bestaat uit ongeveer 60 collega’s en houdt zich bezig met het meetbaar maken van risico’s, het inzichtelijk maken van portefeuille ontwikkelingen en het initiëren van groepsbrede acties ter behoud van de reputatie en rating van de Rabobank. IR adviseert de raad van bestuur en het risicomanagement van de diverse dochterondernemingen en de lokale banken. IR biedt een unieke kans om een breed begrip van de Rabobank Groep te ontwikkelen. Het is een ambitieuze afdeling die zich snel ontwikkelt. Dat biedt een breed en aantrekkelijk perspectief.

Capital Risk Management is een van de werkgebieden binnen de afdeling. Het capital risk management team bestaat uit ongeveer 14 collega’s met verschillende financiële en kwantitatieve achtergronden. Naast de boven omschreven activiteiten ontwikkelt het team Pillar 2, AMA en capital planning methodologieën en bewaakt de consistentie voor RAROC, performance measurement en Regulatory Capital. Capital risk management werkt daarbij zeer nauw samen met andere teams binnen Risk Management, Finance & Control en Treasury.

Wij vragen
 • je hebt een afgeronde (post) academische opleiding/master, medewerkers hebben brede achtergronden in onder meer econometrie, finance en bedrijfskunde
 • je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • je kunt snel en helder analyseren, weet goed hoofd- en bijzaken te onderscheiden en werkt resultaatgericht
 • je hebt veel affiniteit met cijfers en hebt een brede interesse in economische, financiële en beleidsmatige vraagstukken
 • je hebt ervaring met het schrijven van notities voor en het onderhouden van contacten met senior management en toezichthouders

Naast de Rabobank kerncompetenties Verbindend Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:
 • Initiatief
 • Beïnvloeden en Inspireren
 • Oordeelsvorming
 • Omgevingsgerichtheid

Je bent in staat om een breed stakeholder netwerk op te bouwen en te onderhouden en hanteert in je werk de cyclus evalueren, analyseren en optimaliseren.

Wij bieden
Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn én te groeien. Bij Rabobank ontwikkel jij je voor nu, morgen en de toekomst. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en samen worden we beter. Wij bieden je een maatschappelijk betrokken organisatie met heldere waarden en aandacht voor mens, leren en diversiteit. Zo maken wij het verschil, voor jou, voor ons en onze omgeving. Ruimte voor jou.

De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. Het betreft een functie in schaal 9/10 afhankelijk van opleiding en ervaring.

Aanvullende informatie

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Ilse Vos, recruiter, 0613617923.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de 'Solliciteer' button. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Ilse Vos, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a full-time job

Job category Banking and/or Insurance
Industry / Industries Banking & Financial Services
Region Utrecht
Keywords Vacature, Fulltime, Utrecht, Bedrijfskunde, Econometrie.

Contact information

Name Ilse Vos
Phone +31613617923

Location

Apply