Rabobank

Productmanager Financiering (specialisme Lease) - Eindhoven

All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job

Active since 13-03-2020 Job category Marketing
Location Eindhoven Level Mid-Senior level
Educational level Bachelor / Graduate Employment type Fixed term contract with option...
Hours 36 Salary tussen €3.677,26 en €5252,05 (s...
Stel je eens voor…
Dat je voor het (complex) grootzakelijke segment bestaande en nieuwe leaseproducten verder kunt ontwikkelen, vakmanschap op het gebied van lease verspreid en het leaseproces kunt verbeteren. Een verantwoordelijkheid met impact, die jij vormgeeft als Productmanager Financieringen met specialisme Lease (productexpert).

Jij vertaalt marktontwikkelingen, klantbehoeften en wet-/regelgeving naar een goede productpropositie Lease en toont eigenaarschap om het interne proces hiervoor samen met je collega’s te optimaliseren (al dan niet door digitalisering). Daarnaast adviseer en informeer je de organisatie over vakmanschap, het te volgen beleid en prijsstelling op basis van jouw kennis.

Je bent goed in het meenemen van de diverse stakeholders door de hele organisatie en draagt gemakkelijk je kennis over naar collega’s. Hierbij kun je denken aan financieringskennis en inzet van Lease, veranderingen op het gebied van beleid en wet- en regelgeving, concurrentie informatie, ontwikkelingen op het gebied van de (complementaire) proposities.

Impact creëren
 • Het implementeren van (noodzakelijke) aanpassingen en verbeteringen op bestaande processen, bestaande producten.
 • Verbeteren van bestaande producten en diensten in beleid, proces en systemen, primair gericht op de (complex) Grootzakelijke markt in samenwerking met o.a. IT/Product Owner
 • Het ontwikkelen van nieuwe producten en services die de leasepropositie verbreden;
 • Continue uitdragen van vakinhoudelijke kennis (vakmanschap) naar stakeholders en (interne) organisatie op het gebied van veranderende wet-en regelgeving en marktomstandigheden.
 • Participeren in multidisciplinair team ten aanzien van de verdere verbetering en doorontwikkeling van de (digitale) klantreis Lease en leidend in de impact en implementatie van de veranderingen naar de medewerkers, beleid, processen en stakeholders.
 • Het opstellen van klant- en marktanalyses van het assortiment op basis van de behoefte van de (interne) klant;
 • Participeren in multidisciplinaire teams op het gebied van business development en marktbewerkingsactiviteiten omtrent lease;
 • Samenwerken met Compliance, Legal, Risk, collega’s binnen de Tribe Ondernemen, Corporate Clients Nederland L&F en Asset Expertise.

Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. De Area Lease en Factoring bundelt de krachten om de klanten van Rabobank nog beter te voorzien in haar huidige en toekomstige financieringsbehoefte, waarbij wij onze kennis en expertise rondom assets hiervoor maximaal inzetten.   

De Area Lease en Factoring in Eindhoven is goed bereikbaar en is hét kenniscentrum voor Lease en Factoring binnen de Rabobank. De area Lease en Factoring is deskundig op het gebied van Asset Based Financiering en is verantwoordelijk voor de producten Lease & Factoring binnen Rabobank. Je werkt ook samen met collega’s van de Tribe Business Lending op het hoofdkantoor in Utrecht, al waar uiteraard ook ruimte is om flexibel te werken.
Met jou erbij als Productexpert Lease staat de teller van het team op 15 diverse collega’s waaronder:

Joost den Adel, Product Manager Lease:
‘Als team werken we nauw samen aan de beste (toekomstige) oplossing voor de klant. We zijn trots op de ruime expertise die we met elkaar hebben opgebouwd. In dit team is geen dag hetzelfde en naast hard werken is er ook ruimte voor plezier en ontspanning!

Als persoon krijg ik de ruimte om zelf per project een multidisciplinair team samen te stellen om onze doelen te realiseren.’


Pascal van Hombergh, Business Development: ‘We hebben een enthousiast en gedreven team met veel kennis van klant, markt en product waarin we hard werken,  maar ook aandacht hebben voor elkaar en voor gezelligheid. Ik krijg de ruimte om te werken aan het vernieuwen en verbeteren van onze proposities samen met collega’s binnen en buiten de bank.’

Rob Boeren, Manager: ‘Voor 2020 hebben we ons een stevige ambitie gesteld: De sterk groeiende markt van Lease overtreffen met de groei van Rabo Lease. Daarnaast zal een verdere digitalisering een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het uitbreiding van de huidige dienstverlening en gebruiksgemak voor onze klanten.’


Met jouw talenten

Dat inhoudelijke kennis, klantgerichtheid, netwerken, vasthoudendheid, en communicatief vaardig onmisbaar zijn voor deze functie Productmanager Lease logisch. Daarbovenop is het belangrijk dat je alles op onderstaande checklist herkent:
 • Een hbo of wo-diploma in een bedrijfskundige of bedrijfseconomisch richting;
 • Een kandidaat met 3-5 jaar werkervaring op het gebied van Lease/ financieren. Heb je deze kennis niet, dan verwachten we meer dan 5 jaar ervaring in een relevante functie.
 • Kennis van grootzakelijke en corporate relaties en de hiermee samenhangende financieringstructuren;
 • Affiniteit met Scrum/Agile werken, ervaring is een pré;
 • Analytische vaardigheden, waardoor je in staat bent om een goede gesprekspartner te zijn voor je stakeholders in het (complex) grootzakelijke segment.

Bij de Rabobank
Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren, zoals:
 • Jaarlijks investeren we flink in het Nederlandse verenigingsleven. We ondersteunen zo’n 1250 organisaties in sport en cultuur die voor veel mensen een tweede thuis zijn.’
 • ‘Met de Rabobank Foundation stimuleren we organisaties die sociaal ondernemen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kansen die ze verdienen om volwaardig mee te draaien in onze maatschappij.’
 • ‘Rabobank is al sinds 2007 klimaatneutraal. We zetten ons elke dag in om een duurzamere leefomgeving te creëren. We stimuleren collega’s met het openbaar vervoer naar kantoor te komen en gebruiken groene energie.’

Wil jij dit ook?
De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:
 • Werkzaam in Utrecht en Eindhoven;
 • Brutomaandsalaris tussen €3.677,26 en €5252,05 (schaal 9) of €4382,24 en €6260,34 (schaal 10) - afhankelijk van de bestaande ervaring en achtergrond;
 • een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget (10% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget;
 • een persoonlijk budget, dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding;
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken 
Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Productmanager Lease ? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Eindhoven/Utrecht.

Handig om te weten:
 • Reageer via de “Solliciteer” button
 • Charmaine Scheurwater, Recruiter, beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via Charmaine.scheurwater@rabobank.nl.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Voor deze vacature maakt een individueel assessment deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan deze link.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a full-time job

Job category Marketing
Industry / Industries Banking & Financial Services
Region Utrecht
Keywords .

Contact information

Name Charmaine Scheurwater

Location

Apply