Rabobank

Traineeship Young Banking Professional (MKB) - Rotterdam

All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job

Active since 28-06-2018 Job category Sales - Account Management
Location Rotterdam Level Mid-Senior level
Educational level Bachelor / Graduate Employment type Fixed term contract with option...
Hours 40 Salary Een startsalaris van € 2500,- b...
Traineeship Young Banking Professional (MKB)

Land Nederland
Groepsonderdeel Gouwestreek
Referentienummer 1800016B

Een vliegende start van jouw bankcarrière?!
Ga het avontuur binnen de snel veranderende wereld van het bankwezen aan en wordt als Trainee opgeleid tot Accountmanager voor het Midden en Klein Bedrijf.

Join the adventure
Om je een vliegende start bij Rabobank te bieden is een Traineeship ontwikkeld wat jou als nieuwe Accountmanager MKB klaarstoomt voor de functie. Samen met de andere trainees doorloop je een intensief opleidingsprogramma waarin je de basis van bankieren leert. Denk aan het verstrekken van zakelijke financieringen en het voeren van een commercieel klantgesprek.

Een dag vliegt voorbij....
Tijdens je eerste kop koffie bekijk je samen met de senior Accountmanager de agenda en wat er voor vandaag op de planning staat. Je prioriteert de activiteiten die gedaan moeten worden en kijkt waar je de senior Accountmanager mee kan helpen. De senior Accountmanager is ook je buddy en je vraagbaak.

Om 9.00 uur heb je met het team een dagstart waarin successen worden gedeeld en we bespreken ook zaken die we beter of anders kunnen doen om de dienstverlening richting onze klanten te optimaliseren. Jij bent onze frisse blik en komt met vernieuwende ideeën.

Aansluitend op de dagstart heb je samen met het team een postenoverleg. Dit is een lerend werkoverleg waarbij om de beurt twee accountmanagers een aantal klantcasussen inbrengen die besproken worden. Van jou en de andere teamleden wordt verwacht dat de posten vooraf worden voorbereid. Het doel van dit postenoverleg is om te leren van elkaar zodat we als team steeds beter worden en op een eenduidige manier naar financieringsaanvragen kijken. Het leuke is dat het altijd veel discussie oplevert. Jij geeft aan hoe jij de financieringsaanvraag zou aanvliegen en de rest van het team vindt dit een goed idee. Je voelt dat je het vak steeds verder in de vingers krijgt en geniet van je succes.

Na het postenoverleg bel je een paar klanten terug en daarna is het tijd om te lunchen. Samen met je collega’s geniet je van een heerlijke lunch gemaakt door onze cateraar. Met een paar collega’s besluit je nog even een frisse neus buiten te halen.

Na de lunch bereid je samen met de senior Accountmanager een financieringsaanvraag voor. De klant heeft een aanvraag ingediend voor de financiering van een bedrijfspand en hiervoor de benodigde gegevens aangeleverd. Samen bekijken en beoordelen jullie de gegevens op basis van een aantal belangrijke pijlers die in het financieringsbeleid van de Rabobank zijn opgenomen. Je noteert zaken die je opvallen zodat je dit aan de klant kan vragen vanmiddag. Vandaag is namelijk de eerste keer dat je zelf het gesprek mag voeren. Spannend! Gelukkig is de senior Accountmanager erbij om je eventueel te helpen.

Om 15.00 uur is het zover, je eerste echte gesprek. Je vindt het spannend maar door de goede voorbereiding weet je welke vragen je gericht moet stellen tijdens het gesprek. Je heet de klant welkom, opent het gesprek en stelt de agenda samen met de klant vast. Zaak is om tijdens het gesprek de klant zoveel mogelijk aan het woord te laten, zodat je na afloop van het gesprek een goed beeld hebt van de ondernemer. Op basis van het leuke gesprek en de aangeleverde gegevens zie je voldoende aanknopingspunten om de gevraagde financiering te verstrekken. De senior Accountmanager is het met je eens en vindt dat je het gesprek goed hebt gedaan. Er zijn een paar kleine aandachtspunten die je volgende keer iets anders kunt doen. Jij bent blij met deze gerichte feedback en neemt het mee voor je volgende gesprek. Je maakt vervolgens nog een verslag van het gesprek en mailt de klant wanneer hij de offerte kan verwachten.

Aan het eind van de dag heb je nog een korte skype afspraak met de Trainees van de andere banken om een paar vragen die tijdens de opleiding naar voren zijn gekomen te bespreken met elkaar.

Je rijdt vervolgens met een voldaan gevoel naar huis en kijkt uit naar morgen want dan is het starters event. Zin in! Het team MKB heeft een event georganiseerd waarvoor potentiele en onlangs gestarte ondernemers zijn uitgenodigd. Jij hebt een inspirerende gastspreker gevraagd en aansluitend een netwerkborrel geregeld. Een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met deze (potentiele) ondernemers en leads te genereren.

Welke bagage neem jij mee;

 • Jij hebt een afgeronde HBO opleiding
 • Met jouw positieve energie en gastvrijheid maak je van elke dag een succes en voelen klanten zich thuis bij de bank
 • Je hebt een eigen mening en een flinke dosis humor. Je laat je niet snel uit het veld slaan en nieuwe taken maak je je snel eigen
 • Je bent commercieel zonder het klantbelang uit het oog te verliezen
 • Je bent goed in netwerken en weet de klant te vinden
 • Je bent creatief in het oplossen van klantproblemen, hebt lef en durft verantwoordelijkheid en initiatief te nemen
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied en je hebt hier ook een netwerk
 • Je herkent jezelf in de twee kerncompetenties van de Rabobank, ‘Samenwerken’ en ‘Klantbelang centraal stellen’, en in de volgende competenties:
 • Resultaten realiseren
 • Contracterend ondernemen
 • Organiseren en monitoren
   
Wat haal je uit dit avontuur?
 • Een startsalaris van € 2500,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek en een 13de maand
 • Vakantiegeld a 8% van je jaarsalaris en vakantiedagen om mooie reizen te maken en als je nog dagen tekort komt kan je je Employee Benefit Budget (EBB) gebruiken om dagen bij te kopen (maandelijks wordt het EBB ter beschikking gesteld. Het EBB als percentage van het maandinkomen bedraagt 9%)
 • Coaching on the job, zowel inhoudelijk op kennis als op persoonlijke ontwikkeling
 • Een intensief opleidingstraject van een jaar waarin je klaargestoomd wordt om als Accountmanager MKB te gaan werken
 • Een afwisselende, uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid
 • Het nieuwe werken
 • De mogelijkheid om lid te worden van Jong Rabo. Jong Rabo is met ruim 2.000 leden hét netwerk voor jonge medewerkers binnen Rabobank. Het netwerk organiseert diverse activiteiten: van persoonlijke ontwikkeling tot bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Jong Rabo fungeert tevens als klankbord voor de gehele organisatie en behartigt de belangen van jonge medewerkers tot 36 jaar. Maar liefst 80 commissie- en bestuursleden, verdeeld in 16 thematische of geografische onderdelen, zorgen voor een uitgebreid aanbod aan uiteenlopende activiteiten.

Aanvullende informatie
Voor de volgende banken zoeken we Trainees: Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Gouwestreek, Groene Hart, Merwestroom, Rotterdam, Voorne-Putten Rozenburg, Westland.

Geef in je motivatie je top drie van banken aan waarbij je wilt werken en waarom je er wilt werken.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden over het Traineeship reageer dan snel via de “Solliciteer” button. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Debbie Depaep, recruiter. Heb je zin om iets extra’s te doen, we zijn gek op filmpjes. Deze mag je via Whatsapp aan ons sturen.

Heb je nog vragen over het Traineeship MKB, bel dan gerust. Debbie is te bereiken op 06-51 09 76 07.

De vacature staat op tot en met zondag 1 juli 2018.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de ‘Regeling Screening Rabobank’ of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om een functie bij de Rabobank te vervullen.
Een individueel assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

More information
This listing is a full-time job

Job category Sales - Account Management
Industry / Industries Banking & Financial Services
Region Zuid-Holland
Keywords .

Contact information

Name Debbie .
Phone 06-51 09 76 07

Location

Apply